Γεώργιος Τσακωτός γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1975. Αφού ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση στην Τρίπολη, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στη γενική χειρουργική στο Περιφερειακό Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Το διάστημα 2006-2012 εκπαιδεύτηκε ως Χειρουργός Ορθοπαιδικός στη Δ΄ Ορθοπαιδική κλινική του Νοσοκομείου‘’ΚΑΤ’’ .

Έχει λάβει μέρος με συμμετοχή και με παρουσίαση εργασιών και ομιλιών σε πολλά ιατρικά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά επιστημονικά περιοδικά.

Screenshot_1

Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (master) στα μεταβολικά νοσήματα των οστών-οστεοπόρωση.

Eπί σειρά ετών επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Π.Α.Ε. Αστέρας Τρίπολης, της ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού, του Παναρκαδικού καθώς και άλλων αθλητικών σωματείων.

Εργάζεται ως Αναπληρωτής Διευθυντής Χειρουργός Ορθοπαιδικός στο Νοσοκομείο ΄΄METROPOLITAN΄΄, στο τμήμα Αθλητικών Κακώσεων και Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής, και διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο στην Τρίπολη.

Κύριο αντικείμενο της εκπαίδευσης και διαρκούς μετεκπαίδευσης του είναι η Αθλητιατρική, η αρθροσκοπική χειρουργική και η αρθροπλαστικές επεμβάσεις ισχίου και γόνατος.

Τον Ιανουάριο του 2022 εκλέχθηκε, παμψηφεί, επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην έδρα της Ανατομίας – Χειρουργικής Ανατομίας.

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης ΕΛ.Ι.ΟΣ.
Έκτακτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας
Μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρίας
Full Member of the European Hip Society
Member of European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery & Arthroscopy (ESSKA)
Associate Member of ISAKOS (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kύπρου 1, Tρίπολη, 4ος Όροφος

Metropolitan Hospital, Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Νέο Φάληρο, Αθήνα

Ιατρική Σχολή Αθηνών Μικράς Ασίας 75, Γουδί, Αθήνα

gtsakotos@gmail.com

2710 239400 , 6977601081