Η αρθροσκόπηση του ώμου είναι μια χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται μέσα από δύο έως και πέντε μικρές χειρουργικές τομές 0,5-1 cm. Μέσα από αυτές τις οπές εισέρχονται η κάμερα και τα ειδικά εργαλεία

Ο όρος περιαρθρίτιδα, που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται, περιγράφει αδρά και μη ειδικά τις διάφορες παθήσεις του ώμου, όπως την ασβεστοποιό τενοντίτιδα, τη ρήξη των τενόντων του στροφικού πετάλου του ώμου, την τενοντοπάθεια των μυών του ώμου, την αρθίτιδα της ακρωμιοκλειδικής και της άρθρωσης του ώμου, την υπακρωμιακή προστριβή κτλ.

Όταν η συντηρητική αντιμετώπιση αποτύχει, με μεθόδους όπως η χορήγηση αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων, η έγχυση κορτιζόνης, PRP, η φυσικοθεραπεία κτλ, τότε η αρθροσκόπηση του ώμου μπορεί να δώσει ουσιαστική και οριστική λύση. Εκτός από τις περιπτώσεις όπου η ανοικτή χειρουργική προσπέλαση είναι αναγκαία, όπως στα κατάγματα του ώμου ή στις αρθροπλαστικές του ώμου, η αρθροσκόπηση είναι η πιο ενδεδειγμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Ο ασθενής που έχει υποβληθεί σε αρθροσκόπηση ώμου, εξέρχεται την ίδια ή την άλλη μέρα από το Νοσοκομείο. Μεγάλο όφελος ο λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, η ταχεία ανάρρωση και κινητοποίηση και το καλύτερο κοσμητικό αποτέλεσμα.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kύπρου 1, Tρίπολη, 4ος Όροφος

Metropolitan Hospital, Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Νέο Φάληρο, Αθήνα

Ιατρική Σχολή Αθηνών Μικράς Ασίας 75, Γουδί, Αθήνα

gtsakotos@gmail.com

2710 239400 , 6977601081