Στην αθλητιατρική στόχος είναι τόσο η πρόληψη όσο και η βέλτιστη αντιμετώπιση των ποικίλων αθλητικών κακώσεων. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η σωστή διάγνωση των κακώσεων ενός αθλητή, είτε αυτό αφορά μυικούς τραυματισμούς είτε παθήσεις των αρθρώσεων, όπως κακώσεις των χιαστών συνδέσμων του γόνατος, μηνίσκων, χόνδρινες βλάβες , κακώσεων τενόντων του ώμου, παθήσεων του ισχίου, όπως μηροκοτυλιαία πρόκρουση , συνδεσμικές βλάβες της ποδοκνημικής κτλ. Η εμπειρία του γιατρού και η σωστή διάγνωση θα καθορίσει αν η θεραπεία θα είναι συντηρητική ή χειρουργική (π.χ. αρθροσκόπηση ).

 

Μεγάλο μέρος των αθλητικών κακώσεων αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή, που εκτός της φαρμακευτικής αγωγής συμπεριλαμβάνει ιδιαίτερα τη φυσικοθεραπεία. Η καλή επικοινωνία ιατρού και φυσικοθεραπευτή βοηθάει στην αποκατάσταση του αθλητή.

 

Ο Δρ. Γεώργιος Τσακωτός έχει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων, λόγω και της τακτικής του ενασχόλησης με αθλητές, ως ορθοπαιδικός των ιατρικών επιτελείων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων – Εθνικών ομάδων ,ομάδα ποδοσφαίρου ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης, Παναρκαδικού, ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού, και άλλων αθλητικών σωματείων.

 

Στο χώρο του ιατρείου εφαρμόζονται όλες οι τεχνικές ενδαρθρικών και ενδομυικών εγχύσεων με στεροειδή φάρμακα, ένζυμα, εγχύσεις υαλουρονικών, ενώ υπάρχει και συσκευή φυγοκέντρησης για χρήση αυτόλογων αυξητικών παραγόντων (PRP-platelel rich plasma).

 

Στο ιατρείο γίνονται επίσης αναλύσεις βάδισης με πελματογράφημα. Τόσο για τη διάγνωση, όσο και για την παρακολούθηση της αποκατάστασης διάφορων παθήσεων, χρησιμοποιείται διαγνωστικός υπερηχοτομογράφος υψηλής ευκρίνειας τελευταίας γενιάς. Όπου απαιτείται, οι εγχύσεις πραγματοποιούνται υπό υπερηχογραφική παρακολούθηση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kύπρου 1, Tρίπολη, 4ος Όροφος

Metropolitan Hospital, Εθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Νέο Φάληρο, Αθήνα

Ιατρική Σχολή Αθηνών Μικράς Ασίας 75, Γουδί, Αθήνα

gtsakotos@gmail.com

2710 239400 , 6977601081